Instellen om via verzekeringsmaatschappijen te factureren.

Factuurverzekering kan een eitje zijn! Het kan ook een vrij gemakkelijke verkoop opleveren als je een klant vertelt dat de reparatie niets uit zijn eigen zak zal kosten. Volg onze gids om een ​​beter begrip te krijgen van hoe het allemaal werkt.

Het eerste wat u moet weten, is of de klant volledige dekking heeft, in de meeste gevallen dekt de verzekeringsmaatschappij de kosten van de reparatie van de voorruit. In sommige staten kan daar echter een uitzondering op zijn. Naast het feit dat als ze alleen een aansprakelijkheidsverzekering hebben, de verzekeringsmaatschappij waarschijnlijk de kosten van de reparatie niet zal dekken. Een uitwijkpositie is dus een geldbaantje of een creditcardtaak in die situatie.

Hoe kunt u zich dus bij verzekeringsmaatschappijen opstellen? Het eerste dat u moet begrijpen, is dat de meeste verzekeringsmaatschappijen hun telefoongesprekken of goedkeuringen niet rechtstreeks afhandelen of ontvangen. Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen gebruiken een zogenaamde TPA of een externe beheerder. Dat is gewoon een bedrijf dat werkt voor de verzekeringsmaatschappij, die het telefoongesprek ontvangt, en ze kunnen de telefoon beantwoorden zoals de verzekeringsmaatschappij, maar in werkelijkheid zijn ze een derde partij die de papieren kant van die claim behandelt.

Het eerste dat u zou willen doen als u verzekeringswerk gaat doen, is om het op te zetten en goed te keuren via de primaire TPA's op de markt, waaronder Harman Solutions Group, Gerber National, Lynx Services en SGC. Er zijn er nog meer, maar die vier dekken de meerderheid van de grote verzekeringsmaatschappijen op de markt.

De volgende vraag is hoe u zich kunt instellen met die TPA's. Welnu, u zou contact willen opnemen met de TPA, hetzij online of per telefoon. Meestal vragen zij om bepaalde documentatie om zich in hun systeem te installeren. Over het algemeen hebt u een verklaring van aansprakelijkheidsverzekering, een faxnummer, een plek voor het verzenden van informatie, een w-9-formulier of een belastingidentificatienummer voor de IRS nodig en in het geval van het SGC-netwerk heeft u waarschijnlijk een foto van uw bedrijfsvoertuig met ook de bedrijfsnaam of het logo.

Zodra u al die informatie hebt ingediend en de goedkeuring hebt ontvangen, krijgt u waarschijnlijk een pakket met een winkelnummer dat specifiek is toegewezen aan uw bedrijf. Of u nu een echte winkel heeft of niet, u krijgt dat winkelnummer en een lijst met vaste tarieven, in de meeste gevallen zijn die prijzen niet onderhandelbaar, maar dat zijn vaste normen van de verzekeringsmaatschappij die u op elke prijs krijgt betaald factuur die u doet voor klanten van die verzekeringsmaatschappij.

Zodra je dat deel van de dingen hebt ingesteld, kan de TPA je helpen om de papieren kant van de dingen te doen. Dus laten we ons nu voorstellen dat de klant naar u toe komt en u staat op het punt om door het proces van goedkeuring van de verzekering te gaan, hoe werkt dat. Nu u het back-endwerk hebt gedaan en u bent opgezet via de TPA's; je kunt een van die verzekeringsmaatschappijen factureren.

Laten we gewoon het hele proces doorlopen. Ten eerste zou u contact hebben met de klant en om hun verzekeringskaart vragen. De achterkant van de verzekeringskaart heeft een nummer voor goedkeuringen. U belt dan dat nummer en spreekt in de meeste gevallen met een TPA-agent. Ze doorlopen waar de reparatie is en waar de schade is aan het voertuig. Ze kunnen u om informatie vragen over uw winkelnummer of andere informatie van u. In bijna alle gevallen zullen zij het VIN van het voertuig en alle aanvullende relevante informatie nodig hebben. Als het is goedgekeurd, geven ze u een autorisatienummer, dat u op de factuur moet vermelden. U wilt dat autorisatienummer noteren, de reparatie voor de klant voltooien en vervolgens die factuur indienen bij de TPA.

U hebt verschillende manieren waarop u uw claim kunt indienen. Sommige TPA's hebben een online service, een faxservice, in sommige gevallen een e-mailservice of u kunt ook een EDI (digitaal verwerkingsplatform) gebruiken. Er zijn een aantal verschillende EDI-bedrijven die u, per claim, vragen om de TPA's te verwerken en in te dienen.

Daarin staat beschreven hoe u zich bij verzekeringsmaatschappijen kunt vestigen. Eerst moet u weten dat ze voornamelijk via TPA's werken. Ten tweede wordt het opgezet en goedgekeurd door die TPA's. Ten derde, inzicht in de stappen om autorisatie te verkrijgen voor elke claim van die TPA's. En tot slot, het indienen van uw definitieve factuur bij de TPA's.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *